Adnan Polat’tan çarpıcı açıklamalar: ‘O para Icardi’ye verilmeli mi, emin değilim‘ « Gazete Baskın

2 Mayıs 2024 - 11:47

Adnan Polat’tan çarpıcı açıklamalar: ‘O para Icardi’ye verilmeli mi, emin değilim‘

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat, katıldığı programda Icardi’ye gelen teklifi açıkladı. İşte haberin detayları…

Adnan Polat’tan çarpıcı açıklamalar: ‘O para Icardi’ye verilmeli mi, emin değilim‘
Son Güncelleme :

23 Haziran 2023 - 8:10

13 views

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat, A Spor ekranlarında başta Mauro Icardi transferi olmak üzere gündeme dair birçok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“HERKES BİRLİK İÇERİSİNDE OLDU”

Seçimlerden önce Dursun Özbek gelecek ile ilgili düşüncelerimi sordu. Dünya genelinde bir kriz varken, bu dar boğazdan geçmek için birliktelik yaratılması gerektiğini söyledim. Birlik ve beraberlik sağlanmalıydı. Zaten bizim dönemde ibrasızlık, hukuki olarak yok sayıldı. Galatasaray Genel Kurulu’nda yapılan yanlış düzeltildi ve herkes birlik içerisinde oldu.

“TARAFTARI KUTLAMAK LAZIM EN BÜYÜK BAŞARI ONLARIN”

Başkan sonra bana ‘İstediğin oldu ve maça gelmen’ lazım dedi. Çok enteresan, 17 maça gittim ve 17 kez kazandık. Başakşehir kupa maçıan gitmedim, elendik. Beşiktaş maçına gitmedim, yenildik. Bir maça daha gitmedim, berabere kaldık. Dursun Özbek’i, Okan Buruk ve ekibini, futbolcuları kutlamak lazım. Ayrıca taraftarı da çok büyük kutlamak lazım. En büyük başarı onların.

“BAZI İSİMLERİ AFFETMEM”

İnandığım, güvendiğim insanlar tarafından ihaneti uğradığımda çok sabırlıyımdır ama asla affetmem. Bazı insanlar var, onları asla affetmem. İsimleri bende kalsın.

“30 MİLYON DOLARDAN 230 MİLYON DOLARA ÇIKMIŞTIK”

Galatasaray’ın bizim dönemimizde 13 tane şubesi vardı. Hepsinin başında yönetim kurulundan arkadaşlarımız vardı. Bunu ben tek başıma yapmadım. Sponsorluk 30 milyon dolardan, 230 milyon dolara çıktı. Bunu çıkaran Yiğit Şardan. Voleybol çok başarılıydı. Orada çok önemli yöneticiler vardı.

“STADIN YAPIMI ÇOK BÜYÜK OLAYDI”

Stadın yapımı çok büyük olaydı, bizi çok yordu. Bir de şirket birleşmesi çok önemliydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bize çok büyük destek verdi. Rakipler engellemeye çalıştı.

60 yıldır, çocukluğumdan beri Riva’yı dinledim. Riva’ya gittim, baktım ve tarlaydı. Riva için uğraştık, bir anda 250 milyon dolarlık yer oldu. Florya için çok önemli işler yaptık.

“YAPTIĞIM STADA 11 YIL SONRA GİTTİM”

40 milyon dolar geliri, 200 milyon dolara çıkardık. Kullanmak bize nasip olmadı. O dönemde ibrasızlık olayından sonra çok kırıldım. 11 yıl maça gitmedim. Yaptığım stada 11 yıl sonra gittim.

“MAÇLARI LOCASINDA İZLEDİM”

Dursun Özbek, benim söylediklerimi çok dikkate aldı. İdari ibrasızlık olayını da kaldırdılar, doğru yaptılar. Bunun kanunda yeri yok. Samimiyet oluştu ve beni maça çağırdı. Maçları locasında izledim.

“HERKES AKLINI BAŞINA ALIP AKILLICA HAREKET ETMELİ”

Galatasaray’ın başkanıyım, tehditle, şantajla seçime gitmem! İbra etmeyeceklerini söylediler ama umursamadım. Çünkü ben hatalı bir şey yapmadım. Sonrasında ibrasızlık oldu. Ardından hatalarını anladılar, bunlar artık geride kaldı. Herkes aklını başına alıp, akıllıca hareket etmeli.

“TARAFTARI ALLAH KORUMUŞ

Ali Sami Yen başkaydı, küçük bir stattı. Burası 55 bin kişilik bir stat. Taraftarın oradaki gücünün gördünüz. Önemli olan taraftarın mutluluğu. Ali Sami Yen’de devam edemezdik ve orada bu büyüklükte bir stat yapamazdık. Taşınmadan bir ay önce çalışma yaptırdım ‘Aman buradan çıkın, yıkılabilir’ dediler. Beton kuma dönmüş, Galatasaray taraftarını Allah korumuş. Acele etmemin nedeni stadın kötü durumda olmasıydı. Bunu kimseyle paylaşamadım, neyse ki bir şey olmadan ayrıldık.

“F.BAHÇE İLE DÜŞMAN DEĞİLİZ”

Fenerbahçe ile düşman değiliz. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’nin rekabetleri olmasa, futbol böyle güzel olmaz. Aziz Yıldırım ile beraber çok işler yaptık. Yayın hakları gibi… Biz düşman değiliz. Zaman zaman provoke edici laflar ettik ama kötü niyetli değildik. Biz her zaman beraber oturur, konuşurduk. Şu an öyle bir görüntü görmüyorum. Aslında şu an olan durum anormal.

“ARDA’YI GERİ ÇAĞIRDIM VE İLGİLENDİM”

Paranız varsa, yıldız getirirseniz. Arda Turan, ben geldiğimde Manisa’da oynuyordu. Fenerbahçe’yi perişan etti, iki de gol attı. Adnan Sezgin’e kim olduğunu sordum. Galatasaray’da beğenilmediğini öğrendim, telefonunu istedim. Arda’yı geri çağırdım ve ilgilendim. Türk futbolunda yıldız oldu.

“ÖNEMLİ OLAN OYUNCULARI KEŞFETMEK”

Önemli olan yıldız futbolcuyu bulmak ve yetiştirmek. Türkiye’de önceden bu vardı. 7 tane futbolcumuz A Milli Takım’da oynuyordu. Emre Belözoğlu’na 50 bin dolar verdim, aylarca dalga geçtiler. Veya Okan Buruk! Önemli olan bu futbolcuları keşfetmek.

“FUTBOLCU KAÇIRMAK GÜZELDİ”

Futbolcu kaçırmak çok güzeldi. Çok futbolcu kaçırdık. Adam kaçıran ekibimiz vardı, onları kaçırtıyorduk. Ya Marmara’da bir teknede tutuyorduk ya da bir apartmanın en üst katında. Sözleşme imzalanana kadar denizde açıklarda tutuyorduk. Hakan Ünsal’ı tavsiye ettiler. Ökkeş ve ekibi vardı, onlara söyledim. Gece ‘Başkanım getirdim’ dedi. Hakan Ünsal ve yanında yönetici. ‘Bırakmadı beni! Arabaya attım, getirdim’ dedi.

“RIJKAARD’I BEN İKNA ETTİM”

Frank Rijkaard ile Paris’te buluştuk ve ikna ettim. İyi başladık ama futbolcuları maçtan önce kampa almıyordu. Rijkaard’a ‘Burası Türkiye, böyle olmaz’ dedim. Uyarılarımızı dinlemedi. O sırada bir arkadaşımızdan teknik direktör olarak söz aldık ve Rijkaard’a teşekkür ettik. Ağlayarak gitti. Sonra o arkadaş ‘Ailemle konuştum ve vazgeçtim’ dedi. İsmini bile anmak istemiyorum o vazgeçen kişinin.

“FENERBAHÇE GOL ATAMADIve BİZ ŞAMPİYON OLDUK”

2006’da bütün Türkiye herhalde aynı anda dua etti. Fenerbahçeliler, Fenerbahçe için… Galatasaraylılar da Galatasaray için… Fenerbahçe gol atamadı ve biz şampiyon olduk. 16 dakikada unutulmaz, bitmedi yani. 20:45 tarihe geçti. Saat açık arttırmada istediler, verdik. Saati Murat Ülker müzesine aldı. 250 bin dolara aldı. Para Galatasaray altyapısına gitti, biz de havamızı aldık.

“MAURO ICARDİ’NİN DURUMUNU BİLMİYORUM”

Mauro Icardi’nin durumunu bilmiyorum. 7,5 Milyon Euro civarında para alıyor. Suudi Arabistan’da 25 Milyon Euro vermişler ama kabul etmemiş. Bu 35 milyon dolara çıkarsa ne olur bilemem. Bizle anlaşırsa üç yılda 23-24 milyon Euro alacak. Siz olsanız ne karar verirsiniz? İnşallah kalır. Galatasaray Başkanı olsam, Icardi’yi alır mıydım? Emin değilim. Galatasaray’a maddi olarak destek olalım. Ancak o para Mauro Icardi’ye verilmeli mi? Bence iç dengeleri düşünerek, verilmemeli.

“BOŞ MUKAVELEYE İMZA ATARLARDI”

Yerli futbolcuların önüne boş mukavele koyardım ve imzalarlardı. Ben de onlara kızardım. ‘Neye imza attığınızı bilin’ derdim. ‘Başkanım, sen varsa sorun olmaz’ diye cevap verirlerdi.

“EN BÜYÜK HAYALİ”

Galatasaray’ın 11 futbolcusunun Milli Takım kadrosunu oluşturmasını istiyordum. Trabzonspor’dan Abdullah Ercan’ı istiyordum. Alpay Özalan’ı istiyordum. Çok hayaldi, olmadı.

“ARDA GÜLER KALMALI”

Arda Güler çok yetenekli. Ali Koç başkanı dinlemeli. Bir sezon daha kalmalı ve kendini bulmalı. Ona yardımcı olunmalı. Ailesiyle bile birlikte gitse, harcanması kolay olur. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeli. En az bir sene kalsın, ağabeyi olarak bunu tavsiye ederim. Bu kadar talep varken, 17,5 Milyon Euro az değil, çok fazla da değil. Bu aslında göreceli. Bir sene oynadıktan sonra değeri katlanabilir. Arda Güler daha fazla kazanabilir. Şu an giderse kaybolabilir. Fenerbahçe’nin futbolcusu ama gittiğinde destanlar yazsın.

BAŞKAN OLMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK

Bizim yaşıtlarımız Hacca gidiyor. Artık gençler görev yapmalı. Başkan olmak gibi bir düşüncem yok. Şu an öyle bir arzum yok. Ama hayat sürprizlerle dolu.

“5 YILDIZ İSTEĞİ YANLIŞ”

Fenerbahçe’nin 5 yıldız fikrini doğru bulmuyorum. 1959’dan bu yana bakmak lazım. O zaman bence yıldız kuralını kaldıralım, isteyen istediği kadar yıldız koysun. Galatasaray yönetimine çağrıda bulunuyorum. Bütün yıldızları kaldırın, bir tane UEFA için yıldız koyun yeter.

“BENDEN TFF BAŞKANI OLMAZ”

Benden TFF Başkanı olmaz! Ben çok kelle götürürüm, o yüzden çok düşman olur bana. Galatasaray’da başkan olduğumda korumam yoktu. Ancak TFF Başkanı olursam, Valilik 40 koruma verir. Bazen doğruları söylemek suç oluyor.

“ALİ KOÇ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Fenerbahçe çok önemli bir kurum… Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olmazsa, Türk futbolunda bu heyecan olmaz. İstanbul trafiğinden nefret ediyoruz, trafiğin tek açık olduğu vakit Fenerbahçe – Galatasaray derbisi zamanı. Büyük takımlarda baskı çok büyük. Ali Koç’un tecrübesi var, planlar yaptı ama planlar tutmadı. Bu planlar tutmadığında hayal kırıklıkları ve yanlışlıklar oluyor. Başkan olduğunuzda sinirli ve fevri davranamazsınız. Ali Başkan bu konuda her şeyi yapıyor, deniyor. Bazen tutmadığında da tutmuyor. Bu dünyanın sonu değil. Galatasaray 14 sene şampiyon olmadı ama sevgimiz bir gram eksilmedi. Ali Koç elinden geleni yapıyor ama bazen işler ters gidecekse, gidiyor. Herkes sakin gitmeli. Ayrıca genel olarak tüm insanların ‘Ben her şeyi bilirim’ havasından çıkmalı. Bilmiyorsan, bir bilene sor. Bilen insanları içeri almak lazım. Belki Fenerbahçe’de öyle eksiklikler vardır.

“F.BAHÇE’NİN İYİ OLMASINI İSTERİZ”

Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın iyi olması, Türk futbolunu yukarı çeker. Bazı danışmanlar, bazı bilen insanlar değerlendirip, işi daha sakin ele almak gerekiyor. Ali Bey tecrübe kazandı, daha iyi şeyler yapacaktır. Fenerbahçe’nin iyi olmasını, Galatasaray olarak isteriz.

“YABANCIDA KRİTER OLMALI”

Sınırsız yabancı olsun ama kriteri olmalı. Önüne geleni getiremesinler. Aklına esen 38 yaşındaki futbolcuyu getiriyor. Kriter olsun ve altyapı mutlaka desteklensin.

“İSTERSEM KULÜP ALIRIM”

Kulüp satın almayı düşündüm. İstersem satın alabilirim. Ancak gönlüm her zaman Galatasaray’dan yana. Galatasaray dururken, başka bir kulüple çok uğraşmak mantıklı gelmedi. Galatasaray’a olan aşkım her geçen gün daha da büyüyor. 11 sene sonra stada geldim… Duygusal oldu. Şampiyonluğu yaşadım. Graeme Souness’in bayrağını müzeden çıkardılar, beni aşağı çağırdılar. Bayrağı Graeme Souness’a verdim. Sohbet ettik, güzel anlardı.

“STEFAN KUNTZ’U RAHAT BIRAKIN”

Stefan Kuntz’u rahat bıraksınlar, adam işine konsantre olsun. Suyu geçerken at değiştirilmez. Yapmasınlar! Bir şeyler olmaya başladı, zaman versinler. Biri geliyor, hemen altını kazmak için uğraşıyorlar. Kontrat süresini tamamlasın. İyi kura çektik, iyi gidiyoruz. İlla gelen hocanın ayağını kaydırmak için uğraşıyorlar. Bıraksınlar bunu.

“OKAN BURUK’U YEDİRMEYİZ”

Okan Buruk’u ben profesyonel yaptım. Çok iyi başladı, ikinci senesinde bacağı kırıldı. Galatasaray’da çok iyi kariyer yaptı. Inter’e giderken fikrimi sordu ve izin istedi. Döndükten sonra gitti diye kızmışlar, Beşiktaş aldı. Sonra yeniden Galatasaray’a aldım. Okan Buruk’a saygı duysunlar, ona destek olsunlar. Daha iyi başarılara imza atacak kapasitesi var. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’da şampiyon olmak kolay. Akhisar ile kupa aldı, Başakşehir ile şampiyon oldu. Başka yapan var mı? Okan Buruk’u yedirmeyeceğiz. Dursun Özbek, Erden Timur da bunu istiyor. Ben de bunu istiyorum.

“ASLAN GETİRDİK; DELİLİK!”

Kaç yaşında adamız, aslan çaldık. Üstünü örttük ve stada getirdik. Açtık ve bir kükremeye başladı. Millet gerçek olduğuna inanamadı. Sonra inandılar ve bir alkış, kıyamet. Sonra beni savcılığa şikayet ettiler. Para cezası verdi. ‘Bu aslan buraya nasıl geldi?’ dedi. Ben de ‘Yıllar sonra aslan evine gelmiş, ben niye geldin diye nasıl sorayım’ diye cevap verdim. Vallahi bizim yaptığımız delilik.

“BURAK ELMAS YANLIŞ YAPTI”

Burak Elmas yanlış yaptı. Bir Galatasaray Başkanı, bir teknik direktörün şemsiyesi altında seçime girmez. Hatasını anladı ve kabul etti. Galatasaray’da başkanlık makamı zedelendi. Sonra olgunluk gösterdi ve gereğini yaptı. Gereğini yaptığı için teşekkür ederim. Teknik direktörü gönderdi, sonra seçim kararı aldı ve kendisi girmedi. Bu da bir yürek gerektirir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
casino siteleri1xbet 2024ankara bayan escortizmir escortescort ankaraSon Dakika Haberlerimebbis girişankara escortataşehir escortkadıköy escortbahsinewonoddbetmatikmariobettipobetonwinbahiscombahsinekonya eskortonwin girişbetstarsmystakejoocasinoskycrownclubrichesbetplay.ioonlineslotmachinesragging bull slotsunique casinojetxcrypto casinosbitcoincasinobitslerred dog casinoblackjack basic strategygolen nugget casinooynabilepikbahisboombetodeonbetbetvadimarlabetluxbetmavibetwipbetbetixirerisbetabrabetistekbetbetixirredbahisantikbetnoktabetbetmarinotempobetbetmatikhilbetbetandreaspasgolextrabetLucku Luke CasinoPower casinoTwin casinobahistrendyol indirim kodumavibetAvcılar Escort Bayanslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomonbahisstarzbet girişstarzbet girişbetonredbahsegelbeylikdüzü günlük kiralık evholiganbetholiganbetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvolestarzbet24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetbodrum bayan escortmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbet7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetistanbul escort bayanmariobetcasibomBetofficedinamobetPusulabetmarsbahismarsbahis twittermarsbahis girişdinamobetdinamobetdinamobet girişdinamobet twitterimajbetimajbet twitterimajbet girişsekabetsekabet twittersekabet girişoleybet twitter